Poštovani,

na portalu „057info" je dana 21. studenog 2019. godine objavljen članak pod naslovom „ Vojnici i civili umiješani u skandal, medu njima bivši dogradonačelnik Zadra".

U citiranom članku navedeno je sljedeće: „Riječ je o tri vojnika koja su prevozila švercera oružjem u vojnom helikopteru. Kako Index doznaje iz pouzdanih izvora, to su Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, s tim da slučaj trećeg nije išao preko civilne policije, odnosno nije dobio kaznenu prijavu."

Međutim, radi se o neistinitim, nevjerodostojnim i netočnim informacijama. Naime, Ivan Krizman nikad nikoga nije prevozio u helikopteru budući da isti to po prirodi stvari nije niti mogao učiniti jer je Ivan Krizman pilot za avion tipa ZLIN 242, odnosno, drugim riječima, Ivan Krizman nije ni u kakvoj vezi s upravljanjem helikopterima u vojnoj bazi Zemunik, niti je ikad bio u helikopteru s osobama koje se spominju u predmetnom članku.

Slijedom navedenog zahtijeva se sukladno odredbama čl. 40. i 41. Zakona o medijima, objava ispravka objavljene informacije i to bez promjena ovog teksta, na istom iii makar istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije predmetnog članka, s obzirom da su navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni te izneseni u cilju narušavanja digniteta i ugleda bojnika Ivana Krizmana.

S poštovanjem,
odvjetnik Ivan Skoblar