Jedan naš sugrađanin, itekako angažiran i savjestan,  poslao nam je dosje jedne drvene klupe u parku Vladimira Nazora s fotografijom koju je jutros snimio.

Ta klupa je, smještena blizu školske zgrade, kod zidića. Koristi se za odmor od šetnje, vježbanje rekreativaca u parku i slične stvari, svima nam je to poznato, navodi u uvodu kronologija događaja:

05/2019 - u 5. mjesecu ove godine pukla je jedna uzdužna daska na toj klupi, dobro desi se, stare su daske, klupa stoji na otvorenom ( vremenski uvjeti itd.).

07/2019 - bio sam prolazio parkom, vidio da još nema nikakve promjene, otišao u obližnju Upravu Nasada u istom parku, dosao u dvorište, vidio djelatnice vani kako pričaju, rekao im za klupu. Rekle su da Nasadi to ne održavaju, nego da održava neka tvrtka Marex. Kažu da će ih zvati i prenijeti im. U redu, kazao sam i otišao.

09/2019 - još nema nikakve promjene, klupa je i dalje krnja, odlazim sada baš unutra u Upravu, u ured, želim do direktora, ali tajnica mi kaže da mogu i njoj reći. Rekoh joj sve što sam rekao njihovim djelatnicima vani u dvorištu u 07/2019, ona kaže da klupu odrzavaju Nasadi, a ne taj Marex. Kaze da će to zabilježiti, pa da će se riješiti. U redu kazao sam, pomalo već ljut, ali nisam htio jako vikati, kao ajde nije pristojno.

09/2019 - krajem 9. mjeseca, opet idem tamo, zgodno mi je ići, prolazim parkom kada idem ujutro na posao, ulazim u Upravu, sada je tamo druga tajnica direktora. Ona od prije je bila zamjena. Nova tajnica, valjda stara, uzima telefon i kaže mi da će se to odmah riješiti. Rekla mi je da nije tu klupu vidjela, jer tamo nikada ne ide. U redu, kazao sam, malo jačim glasom objasnio da to nije u redu, da tako dugo klupa izgleda loša i sl.

11/2019 - evo skroz je kraj 11. mjeseca, malo prije sam slikao klupu, nikakve promjene.