U Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se u RH svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Zadar organizira javnozdravstvenu akciju zajedno sa partnerima na projektu Mentalno zdravlje za sve: Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, terapijskom zajednicom Mondo Nuovo, Gradskim društvom crvenog križa Zadar te Klubom liječenih alkoholičara Zadar.

Tim će se povodom u petak, 29. studenog od 10 do 12 sati u prizemlju Poliklinike OB Zadar, Služba zajedno sa partnerima obratiti javnosti putem informativnih štandova na kojima će se prisutnima dijeliti promotivni i informativni materijali, a svi zainteresirani će se moći informirati o pitanjima vezanim uz teme ovisnosti i mentalnog zdravlja kao i o preventivnim programima i radu Službe, partnerskih udruga, zajednica i institucija koje djeluju i rade u području ovisnosti.

Cilj navedene akcije je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, čime se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.