Pet mjeseci prošlo je otkako je SDP-ov gradski vijećnik Jure Zubčić Državnom inspektoratu prijavio sumnje u bespravnu nadogradnju ugostiteljskog objekta na plaži u Maslenici upozoravajući kako je riječ o samovolji načelnika Martina Baričevića koji je pak tvrdio da je riječ o lažima.

Do današnjeg dana inspektorima nije bilo ni traga ni glasa, a onda je uslijedilo iznenađenje:

- Ovim putem Vas želim izvijestiti da sam Vašu predstavku upućenu Državnom inspektoratu, Sektor turističke inspekcije, PU Split, Ispostava Zadar zaprimio u rad dana 12. studenoga 2019. godine, a u kojoj ukazujete na nepravilnosti u poslovanju obrta za ugostiteljstvo „JUKSI", u vlasništvu Koić Juraja, sa sjedištem u Maslenici, Tratarica bb, u sklopu kojeg posluje objekt brze prehrane „JUKSI" u Maslenici na adresi Tratarica bb. Turistički inspektor pokušao je izvršiti inspekcijski nadzor dana 25.11.2019. godine, međutim isti je zatečen zatvoren tj. isti nije u radu. Naknadnom provjerom u nadležnom uredu utvrđeno je da ugostitelj posluje sezonski i to u razdoblju od 01. lipnja do 30. rujna. Nadalje, utvrđeno je da ugostitelj posjeduje važeće rješenje kojim se utvrđuje da prostor i oprema objekta udovoljava minimalno tehničkim uvjetima za vrstu objekt brze prehrane. Navedeno rješenje izdano je u Zadru dana 17.07.2014. godine. Ovim putem Vas obavještavam da će se Vaša predstavka uzeti u prioritet, te će biti odrađena za vrijeme ljetne sezone u 2020. godini, te da će te o utvrđenom stanju biti izviješteni, izvijestio ga je viši turistički inspektor Ivan Knežević.

- I kad misliš da si vidio sve u državi, opet se iznenadiš, ističe Zubčić čiju objavu prenosimo u cijelosti:

- Prije svega odgovor dobivam od turističke inspekcije iako sam ja prijavu poslao građevinskoj inspekciji. Vrijeđanje zdrave pameti. A onda odgovor da se zaprepastiš što su u stanju i službeno napisati. Naime, oni su u rad uzeli predmet 12.11., dakle nakon 4 i pol mjeseca čekanja i onda su utvrdili da objekt radi sezonski do 30.9. i da su ga zatekli zatvorenog te nisu mogli izvršiti inspekciju. Pročitaš, pa se zapitaš da li je ovo samo loša komedija ili ipak stvarnost. I naravno da sumnjam da se namjerno čekalo kako bi se objekt zatvorio pa oni, eto, zatvoreni. Jedini zaključak koji se nameće je da kad si dobar s HDZ-ovcima onda možeš sve, jer je naime načelnik općine Jasenice HDZ-ov saborski zastupnik, a glavni državni inspektor je ujedno i predsjednik HDZ-a Zagreb, a šefica ispostave inspektorata u Zadru je gradska vijećnica HDZ-a u Zadru Iva Dunatov. Inspekciju protiv bilo koga tko je uvezan i od interesa HDZ-u ne očekujte. I baš zato je Andrija Mikulić šef izbornog stožera Kolindi iako još ni imovinsku karticu nije naučio ispuniti, poručuje Zubčić ističući kako je ovaj genijalan odgovor dokaz da je Državni inspektorat u službi HDZ-a. Zatražili smo ih očitovanje o ovom slučaju te ćemo ga objaviti čim pristigne.