Nedostatak kadra u Općoj bolnici Zadar ponovno se odražava na pacijente. Oni su nam ovaj put javili kako mjesecima čekaju nalaze važnih pretraga, napravljenih na Odjelu za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, a za sve upite su im rekli: "Žalite se Upravi!".

Njihove žalbe mi smo proslijedili Ravnateljstvu bolnice koje je upoznato s ovim problemima. Prema informacijama koje smo dobili od zamjenika ravnatelja dr. Edija Karuca, na odjelu trenutno radi šest liječnica - dvije specijalistice patološke anatomije, jedna specijalistica citologije, dvije specijalizantice patologije, te jedna specijalistica patologije-citopatologija. Jedna liječnica nedavno je napustila odjel.

- Obzirom na svakodnevno povećanje obujma posla, te činjenice da specijalističko usavršavanje liječnika patologa prema predviđenom programu u potpunosti podrazumijeva edukaciju i usavršavanje izvan ustanove, kao i prema postojećem broju liječnika Odjela koji je smanjen jer je jedna liječnica specijalista patološke anatomije tokom godine raskinula radni odnos, ustanova je objavila natječaj za prijem liječnika specijalizanta patologije. Razgovor s kandidatkinjom koja se javila na natječaj je obavljen tijekom prošlog tjedna, odluka je donesena i objavljena na našim web stranicama, te je u ovom trenutku žalbeni rok u tijeku. Po završetku istog ustanova će krenuti u daljnju proceduru, javljaju iz OB Zadar.

Posljednjim natječajem bila su oglašena dva radna mjesta na tom odjelu, no za jedno nije bilo interesa.

- Kako bi se nedostatak liječničkog kadra premostio i kako bi se pružila adekvatna zdravstvena usluga, ustanova je zaključila sporazum s nekoliko kliničkih bolničkih centara koji će preuzimati PHD materijale, te time spriječiti eventualne zastoje u radu Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicine. Smatramo da će mjere koje su poduzete i to kratkoročno kroz prihvat materijala od strane drugih ustanova, te dugoročno kroz zapošljavanje liječnika poboljšati rad Odjela, najavljuje zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc na žalbe nezadovoljnih pacijenata.