ZADAR- Stanko Banić i njegova obitelj jutros su bili prvi koji su čestitali rođendan Tankerske plovidbe. Bivši direktor zadarske brodarske kompanije, zaslužan za njezin opstanak u najturbulentnijim vremenima, nije zabravio da je 26. studenog prije 64 godina u Zadru, zahvaljujući Ivanu Paši, s dva broda osnovan tadašnji Jugotanker.

Čestitku za uspješnu plovidbu pomoraca i brodova Tankerske plovidbe uputili smo direktoru Mariju Paviću. On je za kormilom naše najveće brodarske kompanije od 1. srpnja 2013. godine. Novi način upravljanja Tankerskom plovidbom uveli su mlađi ljudi i predsjednik Uprave s ponosom će reći kako su od kada je on tu, svaku godinu poslovanja bili pozitivni.

- I ovu ćemo godinu, siguran sam, završiti u plusu. Uspjeh je držati glavu iznad vode, rekao nam je u povodu rođendana, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe. Ne samo u odnosu na svjetsko tržište, već i na domaće kompanije kao što je Uljanik plovidba, Jadroplov pa čak i Atlantska plovidba. Zato je pozitivan rezultat senzacionalna vijest, dodao je prvi čovjek zadarske brodarske kompanije.

Iako je otvoreno tržište rada u hrvatskom brodarstvu, Tankerska plovidba nije zaposlila niti jednog stranca. Oslanjamo se isključivo na naše ljude, ističe Pavić, dodajući kako je to kadrovska politika Tankerske plovidbe. Tako će biti dok god hrvatski pomorci žele "navigavati".

Tankerska plovidba kao zadarski gigant dijeli rođendanski datum s najvećom sportskom veličinom Zadra. Na današnji dan prije 71 godinu rođen je Krešimir Ćosić, najveći košarkaš i čovjek ispred svog vremena.

Direktora Tankerske, inače strastvenog i aktivnog košarkaša, zatekli smo s pitanjem kako povezati Krešin i rođendan Tankerske plovidbe?

- Krešo živi vječno, a mi ćemo se potruditi da živimo što duže, odgovor je Marija Pavića kakvom se ne može ništa dodati.