ZADAR- Na najavu iz Grada Zadra kako će se s javnih površina odvoditi napuštena vozila, pojavila se i konkurencija. U odnosu na 300 kuna, koliko će to vlasnicima vozila naplaćivati Obala i lučica, kao gradsko poduzeće, oglasila se jedna vučna služba.

Uz obavijest komunalnog redarstva koja je pod brisač ovog, godinama napuštenog auta, stavljena više puta, umetnuta je i vizitka vučne službe.

Kada će se ukloniti ovo smeće, pitao je i jutros jedan stanar zgrade ispred koje je parkiralište pretvoreno u odlagalište napuštenih vozila. Ona bi se uskoro trebala prebaciti na deponiju u Diklo, gdje je za njih namijenjena privremena parcela prije reciklaže.

Do nje će doći nakon 60 dana tijekom kojih se čeka na vlasnike vozila. Kako doći do vlasnika preko broja "šasije", to znaju u Komunalnom odjelu, najavio je tajanstveno pročelnik Robertino Dujela na sjednici Gradskog vijeća koje je odnijelo odluku o uklanjanju vozila. Ta odluka je baš danas stupila na snagu i prometni i komunalni redari krenuli su u akciju. Već je evidentirano prvih 20 napuštenih vozila na javnim površinama. Imamo i novi obrazac obavijesti za vlasnike tih vozila kojima se skraćuje rok na 7 dana, doznajemo od pročelnika Dujele.