Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počela je prošlog petka, nimalo slučajno, s prikupljanjem potpisa u Zadru.

Osim HDZ-ove mreže, koju čvrsto drži Božidar Kalmeta, kojeg je predsjednica s govornice za Dan grada pozdravila kao dragi Dario, Zadar je bio polazište njezine prve kampanje. U hotelu Kolovare je, kažu dobro upućeni, donesena odluka da Kolinda Grabar Kitarović bude HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH. Predsjednik HDZ-a bio je tada Tomislav Karamarko, rođen u Zadru, a kampanju je vodila Zadranka Jadranka Jureško Kero.

Kada je postala predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović je jedan od prvih službenih posjeta imala u Zadru. U travnju 2015. bila je gošća na svečanoj skupštini povodom Dana Zadarske županije. U Dom županije je godinu dana poslije preselila svoj ured i obišla sve zadarske otoke. Od tada je predsjednica često bila u Zadru, gdje je položila kamen temeljac za putnički terminal u Gaženici, susrela se s albanskim predsjednikom u Arbanasima, više puta bila u Zrakoplovnoj bazi Zemunik... Prije mjesec dana bila je hiperaktivna pa je u jednom danu otvorila nautički sajam u Biogradu, bila u Novom Bokanjcu na mjestu gdje još nije bilo ni otvoreno gradilište škole, te gostovala na skupu HDZ-a na Višnjiku. U Škabrnju je uvijek dolazila dan, dva ranije, a ove godine nešto kasnije da bi zapalila svijeću za žrtve.
Nema sumnje da će predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović tijekom kampanje još koji put doći u Zadar.

A u utorak dolazi njezin najveći protukandidat na desnici Miroslav Škoro. On je prije nešto više od mjesec dana u Zadru imao humanitarni koncert koji i nije napunio dvoranu zadarskog kazališta. Uoči tog nastupa, Škoro se na Višnjiku sastao sa svojim pristašama koji će mu voditi kampanju na ovom području.

Škoro u Zadar s kojim baš i nema neke posebne veze kao pjevač, dolazi bez velike pompe, kao i svi ostali kandidati, osim Kolinde. On će imati tek druženje s građanima predviđeno u 17.30 sati na Narodnom trgu, kod štanda za prikupljanje potpisa podrške kandidaturi.