Nakon obavljenih razgovora s ukupno 18 kandidata, Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina donio je odluku o izboru šest novih specijalizanata, redom mladih zadarskih liječnika.

Zahvaljujući visokim bodovima koje joj je dodijelilo povjerenstvo, najprivlačniju specijalizaciju, onu iz endokrinologije i dijabetologije, dobila je dr. Matea Stošić iz Ražanca. Ona je bila jedna od osam kandidata koji su pristupili razgovoru za specijalizaciju za koju je stiglo ukupno 10 prijava. Odlukom Uprave bolnice dr. Maja Marković specijalizirat će patologiju i citologiju, dr. Tonka Vukšević pedijatriju, dr. Petra Pupić-Bakrač neurologiju, a dr. Adrian Perović opću kirurgiju. Među primljenim specijalizantima je i farmaceut David Šarčević koji će u zadarskoj bolnici specijalizirati kliničku farmaciju - bolničko ljekarništvo. Svi oni potpisuju ugovor na neodređeno vrijeme s probnim rokom od šest mjeseci.

Zadarska bolnica ovom je odlukom popunila šest od ukupno 12 mjesta za specijalizante, oglašenih sredinom listopada. Dio tog natječaja je poništen jer nije bilo odgovarajućih kandidata za specijalizaciju iz neurokirurgije, anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, jedno od dva mjesta iz patologije i citologije, te za dvije od ukupno tri ponuđene specijalizacije iz hitne medicine. Za treće mjesto javila se liječnica iz Skopja, no odluka još nije donesena.

Do kraja godine zadarska bolnica će objaviti novu rundu natječaja za specijalizacije, a trenutno je u tijeku natječaj za prijam na pripravnički staž tri medicinske sestre/tehničara, laboratorijskog dijagnostičara i primalje, kao i za stručno osposobljavanje administrativnog referenta.