Poštovani,

Obraćam Vam se povodom očitovanja Rine Villani u Vašem mediju, te navodim kako slijedi.

Za cjelokupnu situaciju u Zajednici Talijana Zadar odgovorna je samo i isključivo Rina Villani. Optužnica protiv iste je na Općinskom sudu u Zadru potvrđena, radi učina kaznenog djela krivotvorenja isprave, i to zapisnika, kojeg je kao istinitu ispravu dostavila Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji, sve sa ciljem da se održi na poziciji predsjednice Zajednice.

Ističem da se pretežni dio članstva, naspram manjeg dijela članstva - pristaša Rine Villani, u cijelosti pridržavao Zakona o udrugama, a posebno, Statuta Zajednice. Pred nadležnim Upravnim sudom vodi se još jedan postupak, u kojem se očekuje odluka, o kojem Rina Villani šuti, a o čemu će članstvo, pa i javnost, biti pravodobno obaviještena. Od institucija osobno očekujem, kao što to očekuje i članstvo cijele Zajednice, da rade svoj posao, te očekujem da se zahtjev Rine Villani (koja traži da se ponovno upiše u Registru udruga RH kao predsjednica) pravomoćno odbije. Očekujem da će nadležno ministarstvo iznova donijeti odluku, ne u moju korist, nego u korist Zajednice, i njezinih članova, sukladno zakonu.

Rina Villani je tokom upravnog postupka u kojem traži ponovni upis dostavila četiri različita popisa članova, pa je potrebno istu upitati: Zašto? Za istaknuti je da je Rina Villani dugo vremena bila zaposlenica dječjeg vrtića Pinocchio, čiji je osnivač upravo Zajednica Talijana Zadar, a Rina Villani predsjednica upravnog vijeća dječjeg vrtića, pa je dakle de facto sama sebe zaposlila, te bila u otvorenom sukobu interesa.

Statut Zajednice, kojeg je pisala Rina Villani, ne pozna pojam "izbori", već pozna "Zbor članova" kao tijelo, kojeg je sazvala 1/3 članova sukladno Statutu, kako Zbor članova nije sazvala Rina Villani, što je trebala učiniti, tako da će u postupcima pred sudom i nadležnim tijelima istina biti utvrđena.

 

 

 

Ponavljam toliko korištenu, pa i izlizanu parolu, neka institucije rade svoj posao, a postupanje pretežnog dijela članstva, kao i moje, temeljeno je isključivo na Statutu i zakonu. Nakon dugog niza godina, vrata Zajednice napokon su otvorena članstvu, a istina će izići na vidjelo.

S osobitim poštovanjem,

Igor Karuc