Najveća parnica protiv Grada Zadra, kojom je Centar projekt zbog neostvarene realizacije projekta izgradnje hotela Hilton od gradske uprave potraživao 154 milijuna kuna odštete, dobila je u petak pravni epilog na Trgovačkom sudu u Zadru.

- Zahtjev tužitelja odbija se u cijelosti kao neosnovan. Nalaže se tužitelju naknaditi tuženiku trošak parničkog postupka u iznosu od 500 tisuća kuna, presudila je, nakon dva održana ročišta, sutkinja Katarina Zdunić ističući kako će cijeli tekst presude biti objavljen e-oglasnoj ploči suda.

U sudnici se jučer nije pojavio direktor tvrtke Centar projekt Mladen Ninčević kao niti njegov odvjetnik Sanjin Pavlak. Ninčević nam je u razgovoru uoči ročišta rekao kako očekuje ovakvu presudu jer je sutkinja odbila dokazne prijedloge tužiteljstva.

Podsjetimo, tvrtka čije vlasništvo dijeli sa stranim investitorima, prije 10 godina na javnom natječaju Grada kupila je zemljište na Polačišću za 3,9 milijuna eura. Poznati građevinski poduzetnik zatražio je raskid ugovora i odštetu navodeći kako Grad nije ispunio svoje ugovorne obveze, što je kulminiralo problemima sa stanarima koji su zemljište koristili kao parkiralište. Najavljuje žalbu na ovu nepravomoćnu presudu.

Ishodom parnice zadovoljan je odvjetnik gradske uprave, Zrinko Zrilić.

- Zadovoljan sam s presudom. Sud je dobro odlučio i nadam se da će tako ostati nakon žalbe, rekao nam je jučer nakon ročišta Zrilić.

Podsjetimo, u korist Grada svjedočili su Ana Lovrin, bivša gradonačelnica Zadra i ministrica pravosuđa koja je u to vrijeme bila savjetnica gradonačelnika Božidara Kalmeta, te pročelnica Ureda gradonačelnika Mirjana Zubčić.