Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za razbojništvo, nedozvoljeno držanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenje isprava.

Riječ je o muškarcu kojeg su policajci u utorak oko 20 sati uhitili u neposrednoj blizini orobljene ljekarne u Ulici Ante Starčevića. Kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je 37-godišnjak s motorističkom kacigom na glavi ušao u ljekarnu u vlasništvu trgovačkog društva te uz prijetnju noža otuđio novac iz registra kase. U bijegu je odbacio kacigu, no to mu nije pomoglo jer je ubrzo uhvaćen. U sklopu istrage kod njega je pronađen motocikl, kojem je krivotvorio (preinačio) registarske pločice, te dvije granate kalibra 40 mm za ručni bacač MGL, javljaju iz PU zadarske.

Uz kaznenu prijavu zbog razbojništva, nedozvoljenog držanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenje isprava 37-godišnjak je sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Riječ je o Zadraninu koji je policiji dobro poznat od ranije. Policija ga za sada nije uspjela povezati s ostala dva slučaja razbojništva koja su se dogodila isti dan.