Na elektroničkom bubnju FINA-e završila je imovina Jadran investa, nekad poznatog investitora stambenih projekata koji se sada zbog dugova povlači po sudovima, a ne po gradilištima.

Popis imovine proteže se na čak šest stranica. Riječ je o 20-ak parkirališnih mjesta u podrumu stambeno-poslovne zgrade Jadran Investa na Višnjiku te voćnjacima i pašnjacima. Oni čine teren ukupne površine od 60-ak tisuća kvadrata koji se nalazi u građevinskoj zoni na Belafuži, pojasnio nam je Mladen Ninčević koji odavno drži tek 20% udjela u firmi koju je osnovao. Ostatak je u vlasništvu Didiera Josepha Alberica de Wittea, Belgijanca s adresom u Dominikanskoj Republici. Do ovrhe je došlo zbog neplaćanja kredita podignutog kod Nove kreditne banke Maribor. Založno pravo u iznosu od 8.1 milijuna eura prošle je godine preneseno sa slovenske banke na irski Meadow Star Designated Activity Company.

Utvrđena vrijednost ukupno 63 nekretnine iznosi 40.442.317,31 kuna, a početna cijena na javnoj dražbi iznosi 32.353.853,85 kuna, što čini 2/3 vrijednosti. Nadmetanje počinje dan prije Silvestrova, 30. prosinca u 00:00:00 sati, i traje do 14. siječnja kada će se znati ima li zainteresiranih kupaca.