Sveučilišni profesor filozofije i saborski zastupnik, Marko Vučetić, usamljeni je zadarski intelektualac koji iznosi svoje kritičke stavove u odnosu na aktualne društvene pojave.

Povodom suspenzije i i kriminalističke istrage protiv zadarskog policajca, koji je medijima dostavio snimku prebrze vožnje sada bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića, prof. Vučetić očitovao se na svom Facebook profilu:

- Policajac Policijske uprave zadarske koji je, zbog lojalnosti prema građanima i osjećaju pravde, javnosti dostavio snimku prekršaja Josipa Ćelića te tako onemogućio daljnje zataškavanje počinjenog prekršaja, udaljen je iz službe.

Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a prijeti mu i kazneni progon.
Hrvatska je, a to na ovom zadarskom primjeru zorno vidimo, zemlja u kojoj mediji provode pravdu, a institucije razvijaju lojalnost prema prekršiteljima zakona i onima koji su, budući da zataškavaju kršenje zakona, također prekršitelji zakona.

Zanimljivo je da su svi oni koji su sudjelovali u počinjenju i zataškavanju ovog prekršaja, ostali u sustavu, samo će se onaj koji je onemogućio zataškavanje, jedinom metodom kojom je to mogao napraviti, naći izvan sustava.

Sustav dakle pripada njima, oni čine sustav, taj sustav je hermetičan i traži lojalnost, lojalnost prema prekršiteljima zakona.