Grad Zadar objavio je javnu nabavu procijenjene vrijednosti 1.9 milijuna kuna za prvu fazu uređenje obalnog zida u dužini od 170 metara od stare zgrada Zavoda za javno zdravstvo do granice s koncesioniranim dijelom plaže Kolovare. Točnije do objekta u kojem je bio Zara beach, a uz kojeg je derutna i opasna obala. Ona će takva ostati vjerojatno i za iduću sezonu, dok bi se ova obala trebala urediti za pet mjeseci prema projektu Radionice Marušić.

Iz Fonda za turističku infrastrukturu Ministarstva turizma za uređenje ove plaže Grad Zadar je početkom 2018. godine dobio 560 tisuća kuna.
- Ostatak investicije pokrit će se iz Gradskog proračuna u kojem će za iduću godinu biti više novca za plaže, doznajamo od pročelnika Šime Erlića. Odjel za EU fondove je nositelj uređenja KolovarA, dok je za prvu fazu uređenja obalnog pojasa u Diklu odgovoran Odjel za graditeljstvo.

U  ovoj fazi uređenje dijela obale Kolovara, nastojat će se, prema riječima Erlića, urediti i kotaktna zelena površina. Projekt uređenja plaže Kolovare sastoji se od tri faze. Treća faza je pojas od bazena Kolovare, pa ispred Poliklinike, do dijela koji će se sad uređivati. Natječaj za izvođača radova otvoren je do 9. prosinca.