Na stanje zadarskih prometnica nakon svake obilnije kiše upozorio je danas na sjednici Gradskog vijeća SDP-ov Erol Gaši.

- Svjedoci smo da nakon svake veće kiše u Zadru nastane kaos, a pod kaos ne mislim na rad službi jer smatram da su one dobro odradile posao. Grad Zadar, u kojem se volimo hvaliti da se radi, ima sve više kritičnih točaka. Prije je to bio Novi Bokanjac, a sada su to i Bili brig, odnosno spoj na Ulicu Hrvatskog sabora, novoizgrađena prometnica kod Vruljice, dio na Belafuži na kojem nije spojena kanalizacija. Građani mi javljaju kako se za vrijeme kiše napune septičke jame pa se fekalije izlijevaju i plivaju po ulicama. Na najuređenijim dijelovima grada imamo veće probleme nego što smo ih imali prije, upozorio je Gaši.

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je oporbenom vijećniku kako je gradska uprava svjesna tih kritičnih točaka.

- Kreće veliki projekt aglomeracije. U tijeku je natječaj za Bokanjac koji cijeli ide u rekonstrukciju što se tiče cesta, velikog dijela nogostupa i rasvjete. Nije riječ samo o Bokanjcu, projekt će krenuti i u ostatku grada. Mi za te crne točke znamo barem godinu dana prije nego što ih uoče građani. Radi se na tome i napravit ćemo da bude onako kako treba. Naravno, sve to iziskuje vrijeme, istaknuo je Dukić.

- Tamo gdje se izvrše radovi pa ponovno sve pliva, poput Relje i Vruljice, očito je da ni sami izvođači nisu znali kako to riješiti, a kamoli da ste vi znali godinu dana prije, replicirao je Gaši.