ZADAR- Za Lučku uprava Zadar (LUZ), kao svojedobno Zračnu luku Zadar novu sistematizaciju radnih mjesta rade specijalizirane tvrtke izvan Zadra. Lučka uprava Zadar ima 20 zaposlenih, od kojih je osmorica nadzornika, ali je ravnatelj LUZ-a Robert Škifić, naručio novu sistematizaciju kod tvrtke CONSULTOR iz Rijeke u kojoj je prije dolaska u LUZ radio kao direktor Lenca.

Zbog čega nova sistematizacija i zašto je je rade vanjski konzultanti pored vlastitih stručnih službi, pitali smo ravnatelja LUZ-a.
U skladu s ambicioznim planovima Lučke uprave Zadar za daljnju modernizaciju i razvoj, poduzeli smo i odgovarajuće korake u redizajniranju unutarnje
organizacije. Tijela javne vlasti moraju pratiti suvremene organizacijske
trendove s ciljem unapređenja radnih proces i podizanja kvalitete poslovanja
usmjerenog na postizanje rezultata. Nova sistematizacija i opis poslova dio
je ovog redizajna koji uključuje uvođenje nove organizacijske jedinice i
novog načina funkcioniranja lučke službe nadzora. Kao i druge lučke uprave,
tako i Lučka uprava Zadar uvodi svoj lučki kontrolni centar. U skladu s time
oblikuju se i nova radna mjesta s pratećim opisom poslova. Njih će obavljati
pojedini sadašnji zaposlenici Lučke uprave Zadar, nakon što prođu
odgovarajuću obuku za obavljanje novih poslova, navodi se u pisanom odgovoru.

Od ranije je poznato kako će Lučki kontrolni centar biti u zgradi koja je podignuta kao privremeni putnički terminal. Ta montažna građevina u poslovanju Lučke uprave postala je stalno rješenje za potrebe luke Gaženica.

Hoće li biti i novih zapošljavanja na osnovu nove sistematizacije i promjena kod pojedinih naziva zaposlenih državnih službenika koji su sada voditelji, tajnici uz koje je vezano knjigovodstvo, pokazat će nova sistematizacija. Ravnatelj Škifić ima trojicu pomoćnika i tajnicu svoj ureda. Jedan je pomoćnik za komercijalno-operativne poslove i marketing, a dvojica inženjera građevine za razvoj infrastrukture.
Lučka uprava platit će  izrade elaborata 19.000 kuna + PDV, a izrada elaborata povjerena je tvrtki CONSULTOR d.o.o. iz Rijeke. Ova tvrtka ima niz referenci vezano za izradu sistematizacije radnih mjesta koje su javno dostupne na njihovoj
internetskoj stranici., poručili su iz LUZ-a