Do 7 sati jutros na području Zadra palo je 54.4 litre kiše po metru četvornom, izmjerili su u Meteorološkoj postaji Puntamika. To je količina kiša pala u posljednja 24 sata. Samo noćas je palo 26 litara kiše po metru četvornom.

Vremenske prilike obilježilo je ipak orkansko jugo. Najjači udar vjetra, kojeg su  zabilježili uređaji u zadarskoj meteo postaji iznosili su  42 čvora, odnosno 76 kilometara na sat. Toliko snažni udari da mogu baciti čovjeka od 85 kilograma, što je u jednom sinoćnjem slučaju, srećom, prošlo bez posljedica.

Zadarski vatrogasci od sinoć su imali desetak intervencija zbog posljedica jakog juga koje je bacalo stabla na prometnice. Na Relji je odlomljeno stablo palo na automobil, u Vruljici je prepriječilo prometnicu a u uvali Bregdetti palo na električne vodove. Srećom, nema informacija o ozlijeđenim osobama. Slična situacija bila je diljem županije, pa polomljenih grana ima ili je bilo u Sv. Filipu i Jakovu, Bibinjama, Kalima, Salima, u kojima je potopljen brod.

Trpimirova obala zatvorena je za promet, ali dio vozača ignorira upozorenja - iako se more na mjestima prelijeva preko obale, nema valova pa se može prolaziti lijevom stranom prometnice. More je blizu prelijevanja u Jazinama, a u Foši su stizale dojave o oštećenjima na brodicama.

U Vruljici djelatnici Odvodnje pročišćavaju šahtove kako bi se višak vode uklonio s prometnice. Slična situacija je kod TIZ-a i na svim mjestima s udubljenjima na prometnicama, a to nije rijedak slučaj u Zadru.