"Dugo je trajalo", opis je fotografije prvog gradskog sata podignutog u uvali Jazine. Od postavljanja nije prošlo niti mjesec dana, a već je u kvaru displej sata čiju je nabavu i ugradnju Grad Zadar platio 80 tisuća kuna.

S problemom je upoznat pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela koji je uočene poteškoće već prijavio ugovorenom izvođaču, tvrtki Marex Elektrostroj.

- Od njih očekujemo da promptno reagiraju, ispitaju uzrok i otklone smetnju koju prijavljujemo aktiviranjem garancije na instaliranu opremu. Primijećene smetnje u radu dijela displeja vremenski su povezane s nedavnim izvanrednim prekopom na toj lokaciji, no ne isključujemo ni nevrijeme koje nas je sinoć zadesilo. Što god bio uzrok, poteškoće se moraju ubrzano otkloniti, ističe Dujela.

Resorni pročelnik nas je kasnije obavijestio kako je napajanje isključeno kao uzrok problema, te da stižu predstavnici tvrtke iz Rijeke, od kojih je Marex Elektrostroj nabavio sat, kako bi provjerili u čemu je problem i kako ga što prije riješiti.