Jedna od 25 točaka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati u četvrtak, je rekonstrukcija raskrižja Ulice braće Miroslava i Janka Perice (bivša Biogradska) i Gaženičke ceste u Zadru.

S obzirom na to da procijenjena vrijednost rekonstrukcije premašuje iznos od milijun kuna, Gradu Zadru kao investitoru radova potrebna je suglasnost vijećnika prije objave natječaja za angažiranjem izvođača. Od resornog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo uoči sjednice nismo uspjeli dobiti pojašnjenje novog prometnog rješenja vrijednog 1.5 milijuna kuna.

Posljednji veći radovi na tom raskrižju izvedeni su 2017. godine kada je bila riječ o sanaciji nakon velike poplave 11. rujna. Kao posljedica izlijevanja potoka Ričine bujica je doslovno odnijela asfaltni sloj ceste, a put prema luci Gaženica dva mjeseca je bio otežan, dok šteta nije sanirana.

Projekt rekonstrukcije, koji bi ubrzo trebao krenuti, provodi se kroz Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.