NOVO

Jadrolinija je prekinula sav pomorski promet prema Preku - do sutra ujutro neće voziti ni brodske ni trajektne linije, može se doznati iz neslužbenih izvora.
Poblemi su počeli u 15.30 sati, kada je isplovio trajekt iz Gaženice. Nije mogao pristati u Preku, te se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja vratio u Zadar.

Zbog jakog juga i valova promet nije moguć pa se odustalo od novih pokušaja. Na kopnu tako ostaju brojni učenici i radnici, koji će večeras, po svemu sudeći, morati potražiti privremeni smještaj.

Evelin Dorkin-Gregov iz Preka snimila je pristajanje posljednjeg trajekta iz 14 sati, pri kojemu je kapetan imao dosta posla. Sve je prošlo uspješno, no bilo je preriskantno za daljnja pristajanja.


View on YouTube

RANIJE

Jugo koje je prijepodne puhalo snagom 20-ak čvorova, poslijepodne je ojačalo i zaustavilo pomorski promet na zadarskom akvatoriju.

Iz jadrolinije su obavijestili kako je u prekidu brodska linija 409 Zadar-Preko još od 06:20 sati. Srećom da plovi trajekt na istoj liniji.

U prekidu su dvije katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist te linija 9404 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj u prekidu. Iz agencija Miatours objavili su kako njihov katamaran Princ Zadar na liniji 9401 Zadar-Premuda-Silba-Olib danas kao i sutra 13. studenog, kada prema plovidbenom redu je predviđeno isplovljavanje iz Oliba neće isploviti zbog orkanskog juga.

U agenciji G&V Line Iadera doznali smo kako su poslijepodne obustavili promet na brzobrodskim linijama za Iž i Ravu te Sali i Zaglav. Hoće li brod Antonija isploviti večeras za Dugi otok znat će se sat vremena prije predviđenog plovidbenog reda.