Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 355 vozila i vozača te poduzeli su 161 represivne mjere. Alkotestirano je 125 vozača, od kojih je njih 23 bilo pod utjecajem alkohola. z prometa je isključeno 27 vozača i tri vozila.

U petak u 18:15 sati u ulici Put Murvice u Zadru, 49-godišnji vozač upravljajao je Seat-om zadarskih registracija pod utjecajem alkohola od 2,75 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

On je, došavši na raskrižje Put Murvice-Ulica Franje Tuđmana, skrenuo ulijevo unatoč trenutno jednosmjernom karakteru te ulice, u kojoj su u tijeku radovi i suprotno postavljenom prometnom znaku. Nakon toga udara u automobil koji se kretao istom ulicom u ispravnom pravcu, prouzročivši mu materijalnu štetu.

Vozač je smješten u prostorije policije do otriježnjenja, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonu o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.