Iz Gradskog proračuna Zadra, multinacionalna kompanija svake godine dobiva veći iznos nego li se odvaja za Glazbene večeri u sv. Donatu. Ove je godine za organizaciju utrke Wings for life, Red Bull Adria dobio 625 tisuća kuna (uključen PDV), plus gradsku infrastrukturu - ulice, parkirališta i rivu.

Uz to, ove godine će dobiti i Nagradu Grada Zadra, uz koju ide i financijski dio u iznosu od tri prosječne hrvatske plaće.

Na sve ove argumente, dio javnosti će reći kako je reklama koju Zadar dobiva tog dana, kada se održava globalna humanitarna utrka - neprocjenjiva. Takvog je mišljenja i direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka koji je potpisnik prijedloga da se Red Bullu Adria, registrirana u Hrvatskoj od strane austrijeke kompanije, dodijeli nagrada Grada Zadra.

On tome u svom prijedlogu dodaje kako Wings for life, kao atraktivna manifestacija dovodi značajan broj gostiju u predsezoni, daje prepoznatljivost turističkoj destinaciji i doprinosi svjetskoj medijskoj promociji Zadra i njegove regije, te kako "potiče građane na rekreaciju i aktivno provođenje slobodnog vremena".