NOVO

Vozač koji je sinoć sletio automobilom s Trpimirove obale u more sam se izvukao iz automobila, a po vozilo je došla vučna služba koja ga je izvukla iz mora.

Kako se doznaje u PU zadarskoj, BMW-om serije 4 upravljao je 37-godišnji Splićanin, koji očigledno nije bio spreman za sve zamke ove prometnice. Oko 22 sata, na predjelu između Leda i Marexa, neprilagođenom je brzinom ušao u oštar lijevi zavoj, te se najvjerojatnije proklizao preko šljunka kojega je more izbacilo na obalu.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog, a kupcima rabljenih automobila upozorenje - ne kupujte "četvorku" u oglasniku ako se nudi daleko ispod cijene.

RANIJE

Olujno jugo koje je obustavilo trajektni i brodski promet na zadarskom području uzelo je žrtve i na kopnu. Večeras je zbog poplavljenog kolnika zatvorena Trpimirova obala u Zadru. Vozač jednog automobila koji nije prilagodio vožnju vremenskim uvjetima i stanju na cesti sletio je u more na potezu između Leda i Marexa. Kako neslužbeno možemo doznati, proklizao je preko šljunka kojeg je more izbacilo na prometnicu.

Županijski centar 112 zaprimio je dojave o oštećenju brodica na Foši u Zadru, a jedna je brodica otrgnuta u Karinskom zaljevu. U Jurjevcu i Rovanjskoj došlo je do odronjavanja kamenja na cestu, palo je više stabala a dogodilo se i nekoliko manjih prometnih nesreća.