U drugom krugu licitacije za državni poslovni prostor u Ulici Mihovila Klaića 7 najviša ponuda iznosi 16.600 kuna mjesečne zakupnine, što je za gotovo 5 tisuća kuna više od početne cijene s kojom je postavljeno javno nadmetanje.

Podsjetimo, na prvom natječaju pristiglo je ukupno sedam ponuda, od čega su dvije najpovoljnije imale isti iznos ponuđene zakupnine od 15 tisuća kuna. Ponuditelji su stoga pozvani da u roku od tri dana dostave nove ponude, što su i napravili. Ministarstvo državne imovine sada je objavilo kako su obje ponude bile valjane te da se očekuje sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora, ne navodeći imena zainteresiranih zakupaca prostora od 54 m2 u centru Zadra. Ipak, objavili su kako su zaprimili i poziv na braniteljsku prednost:

- Sukladno sačinjenom zapisniku, a po pozivu branitelju o prihvaćanju najviše ponuđenog iznosa, koji je dostavio potrebnu dokumentaciju temeljem toč. 10. Općih uvjeta za podnošenje ponuda radi ostvarivanja prava prvenstva na sklapanje ugovora o zakupu poslovnoga prostora koje ostvaruju osobe sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (NN 121/17), naknadno će u propisanim rokovima biti donesena odluka za predmetni poslovni prostor, objavili su iz ministarstva.

Država je objavila i rezultate natječaja za kupnju nekretnina u vlasništvu RH. Pristiglo je ukupno 61 ponuda za 18 nekretnina, među kojima je i ona u Zadarskoj županiji. Za malo građevinsko zemljište u Ninu, površine 51 m2, pristigla je jedna ponuda u iznosu od 20 tisuća kuna.