Najnižu ponudu za drugu faze rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle, od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Ćirilmetodovom ulicom, dala je Diklo gradnja. Zadarska tvrtka u vlasništvu Viktora Grancarića ocijenila je kako bi posao procijenjen na 4,4 milijuna kuna bez PDV-a mogla izvesti u zadanom roku od 100 dana za 3.826.086 kuna, odnosno oko 4,8 milijuna kuna s PDV-om. Najbliža ovoj ponudi bila je Cestogradnja iz Obrovca (3,93 milijuna), Strabag se ponudio za 4,33, a COLAS Hrvatska za 4,34 milijuna kuna. Tvrtka koja je izvela prvu fazu radova od rotora, Poduzeće za ceste Split, nije se javila na natječaj.

U novoj fazi predviđena je izgradnja prometnice s koridorom širine minimalno 10,5 metara, odnosno dvotračnog kolnika širine 6,5 metara i obostranih nogostupa širine minimalno 2 metra. U rekonstrukciju prometnice uključena je i izgradnja javne rasvjete, novog fekalnog i oborinskog konektora, nove DTK kanalizacije te izmještanje postojećeg cjevovoda vodoopskrbne mreže.

COLAS i Strabag svoje su ponde dostavili u petak, Cestogradnja jutros u 10:25 sati, a Diklo Gradnja u 10:30 sati. Javno otvaranje ponuda održano je u 11:07 sati. Rok za izjavljivanje žalbe je 10 dana, nakon čega se izvođač uvodi u posao.