Na gradilištu buduće Katolične osnovne škole na Novom Bokanjcu u 11 sati položen je kamen temeljac. Položio ga je budući učenik ove škole, Ante Fabijan koji trenutno ide u četvrti razred. Polaganju kamena prisustvovali su i gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić, resorni pročelnik Darko Kasap, predsjednik MO Bokanjac Enio Meštović i nadbiskup Zadarske nadbiskupije Želimir Puljić.

- Ova ploča predstavlja ono što je meni jedan od najradosnih trenutaka u dvoipolgodišnjem mandatu, a to je početak gradnje nove škole. Malo je gradova koji grade nove škole bez dotacija države, no srećom, ovdje u Zadru kao partnera imali smo nadbiskupiju kao pokazuje zanimanje za mlade i aktivno se uključuje u njihov život, rekao je gradonačelnik Dukić i dodao kako se nada da Bokanjarima neće smetati buka zbog radova na školi, odvodnji i novom prostoru Mjesnog odbora koji će "Bokanjac učiniti kvartom kakvim svaki građanin zaslužuje".

Ravnateljica Osnovne škole Bartula Kašića Katica Skukan dodala je kako će nova škola pridonijeti kvalitetnijem radu učenika te olakšati rad škole koja trenutno broji 136 učenika i radi u tri smjene.

- Dijelim radost našega gradonačelnika, jer mladi su nada Crkve i društva. Ovaj će objekt biti odgojna ustanova naših budućih naraštaja, rekao je kratko nadbiskup Puljić prije nego što je započeo s molitvom i blagoslovom. 

Rok za završetak gradnje je 15 mjeseci, radove izvodi tvrtka Krekić Avangard, a izgradnju zajednički financiraju Grad Zadar i Zadarska nadbiskupija u iznosu oko 48 milijuna kuna.