Grad Zadar dobio je pravomoćni sudski spor s obitelji Milinković oko pristupne ceste do tzv. Galićevih zgrada u Diklu, u Ulici Dragutina Domjanića, potvrdio je jutros na javnom  kolegiju  gradonačelnik Branko Dukić.

Spor je počeo 2012. godine, kada su Milinkovići blokirali prolaz tvrdeći da se radi o njihovoj parceli. Zbog svih problema koji su nastali i nemogućnosti pristupa zgradi Grad je unajmio teren kojim je vodio alternativni put. Općinski sud u Zadru odbio  je tužbeni zahtjev Grada Zadra koji je tražio da se proglasi ništetnim Ugovor o kupoprodaji zaključen između Ivana Kucelina pok. Ive i Mirjane Milinković iz Zadra od 27. srpnja 2011. godine u dijelu koji se odnosi na nerazvrstanu cestu. Grad je tražio da im se prizna vlasništvo tog dijela nekretnine. Pročelnik Tomislav Korona rekao je da je prvu presudu u korist Milinkovića, Županijski sud u Slavonskom Brodu, nakon njihove žalbe preinačio u korist Grada Zadra.  Ta je  postala pravomoćna, te će biti ovršna 20. studenoga. Grad će parcelu vratiti u prvobitno stanje, istaknuo je Korona.

Gradonačelnik Dukić objavio je kako će i tom ulicom  proći će kanalizacija. On je na novinarski upit  pojasnio kako je trošak najma alternativnog pristupa stanara, osnov za  dva odštetna zahtjeva.