Općina Novigrad, Arheološki muzej Zadar i Sveučilište u Zadru pozivaju vas na predstavljanje knjige Mate Ilkića i Janka Beloševića „Ostava kasnosrednjovjekovnoga novca i nakita iz Pridrage".

Predstavljanje će se održati u subotu, 9. studenoga 2019. u 19 sati u kripti crkve Gospe od Ružarija u Pridrazi. O knjizi će govoriti Mato Ilkić i Jakov Vučić, predstavljaju je Ante Uglešić i Karla Gusar. 

Knjiga „Ostava kasnosrednjovjekovnoga novca i nakita iz Pridrage" izuzetno je vrijedno djelo koje doprinosi boljem poznavanju ovog izuzetno zanimljivog, ali loše poznatog razdoblja na tlu Hrvatske.

Knjiga značajno doprinosi poznavanju gospodarske i političke povijesti ne samo zadarskog zaleđa nego i šireg prostora istočne jadranske obale. Vrijedan je to prilog poznavanju dotoka i optjecaja novca na tom području, čime se upotpunjuje slika numizmatičke topografije Hrvatske kasnog srednjeg vijeka. Njezinim objavljivanjem hrvatska arheološka znanost dobiva još jedno značajno djelo koje će bez sumnje biti i zanimljivo štivo svima koji se bave srednjovjekovnom poviješću južne Hrvatske.