Iz Zagreba je stigla još jedna pljuska zadarskom pravosuđu. Jednoglasnom odlukom Državnoodvjetničkog vijeća nakon godinu dana poništen je natječaj za imenovanje županijskog državnog odvjetnika u Zadru iako su se za to mjesto javila trojica zadarskih kandidata.

Uz aktualnog županijskog državnog odvjetnika Gorana Troskota, koji je od travnja vršitelj dužnosti, za to su mjesto konkurirali Denis Sokol i Slobodan Denona.

- Državnoodvjetničko vijeće je na temelju članka 74. stavka 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, jednoglasno odlučilo da se postupak imenovanja županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru (oglas objavljen u Narodnim novinama broj 86/2018 od 26. rujna 2018.) ponavlja te je donijelo odluku o objavi oglasa jednog slobodnog mjesta županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Uz to, do imenovanja novog glavnog odvjetnika ŽDO tu dužnost više neće obnašati Troskot, već umjesto njega stiže zamjena iz Šibenika - Emilijo Kalabrić, glasnogovornik i zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.