Grad Zadar objavio je poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za uređenje i tematizaciju plaže Kolovare, procijenjeno na 1,95 milijuna kuna. Idejno rješenje za uređenje plaža od bazena do Karme, odnosno bivšeg caffe bara Hitch, napravila je Radionica Marušić zadarskog arhitekta Pere Marušića. Projekt sa 560 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo turizma RH, dok će se ostatak izdvojiti iz gradskog proračuna za 2020. godinu.

Na površini od oko 6.500 metara četvornih izvest će se sanacija obalnog zida rive, popločavanje kupališta i šetnice te izvedba sunčališta uključujući i projekt javne rasvjete unutar tog dijela obuhvata. Na prostoru se nalazi i parcela Zavoda za javno zdravstvo sa starom Poliklinikom, ali na njoj se neće izvesti predviđeni radovi, odnosno popločanje trga ispred ulaza i parter na jugozapadnom dijelu parcele. Manji dio čestice koja prelazi u prostor šetnice ispod potpornog zida će se izvesti, s obzirom da je dio kontinuiranog smjera kretanja od rampe ispred kuće "Wolf" do zone kupališta Kolovare, navodi se u prijedlogu natječaja.

Projektom se predviđa rušenje potpornih i ogradnih zidova, čelične ograde s vučenom mrežom dugom stotinjak metara, rušenje dograđenih betonskih stepenica te čišćenje obalnog pojasa od algi, morske trave i školjki. Potporni zidići između dvije razine rive će se srušiti te će se cijeli prostor nivelirati s blagim padom terena prema moru. U rubnjak će se ugrađivati brački kamen "Veselje" ili zamjenski brački kamen istih karakteristika i boje. Na plaži će se zasaditi i 48 stabljika ružmarina, puzave borovice i američke agave.

Rok završetka radova je pet mjeseci od uvođenja u posao, s jamstvenim rokom od 24 do 60 mjeseci, što će se bodovati s 10 posto u odabiru ekonomski najpovoljnije ponude. Ostalih 90 posto odnosi se na predloženu cijenu radova. Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima traje do 10. studenog, nakon čega će se raspisati natječaj.