U 1. kolu Prve ženske rukometne lige - Jug za mlađe kadetkinje (godište 2004/05) rukometašice ŽRK Zadar su u Mocirama pobijedile ekipu Knina 24-3.

Od samog početka utakmice bila je evidentna razlika u kvaliteti. Zadranke su više od pola godine vrijedno trenirale i čekale početak službenog natjecanja.

Generacija se okupila prije nepunih godinu dana, neke djevojke s više, neke s manje, a neke bez ikakvog iskustva i odigrane utakmice. U prošloj sezoni stvari su postavljane na svoje mjesto. Učilo se upravo na ovakvim porazima kakvog je doživio Knin u Mocirama. Iz kolo u kolo ekipa je bila sve uigranija da bi svoj evidentni napredak pokazala na nekoliko pripremnih turnira i prijateljskih utakmica između sezona.

Djevojke su se samoinicijativno okupljale na rukometnom igralištu ŠC Višnjik i tijekom ljetnih blagdana. U međuvremenu su se pojavile i nove cure koje su se uklopile u mozaik.

- Dugo očekivano kolo je iza nas. Naše mlađe kadetkinje (2004/05 godište) s nestrpljenjem očekuju sljedeće utakmice. Ekipa Knina nas je podsjetila kako je nama bilo kada smo krenuli u ovu priču i oformili generaciju 2004/05 godište. Godinu dana prošlo, a naše cure pokazuju zavidan napredak. Puno je posla ispred nas, ali nam želje nikako ne nedostaje. Čestitke našim mlađim kadetkinjama na trudu i odlično odigranom prvom kolu, poručio je koordinator stručnog stožera Ivan Mijolović.

U tih godinu dana izgrađena je i baza mlađih igračica koje su se priključile regionalnim i županijskim natjecanjima.

Mlađe kadetkinje sljedeći nastup imaju tek 15. prosinca kada je na rasporedu 2. krug natjecanja. Protivnice Zadrankama bit će ekipe Sinja i Splita koje su prošle sezone zauzele prva dva mjesta i izborile završnicu državnog prvenstva.