ZADAR- Iako je Odjel za EU fondove nositelj radova na EU projektu uređenje šetnice na Muraju, gradonačelnik Branko Dukić uoči početka radova u rujnu donio je odluku kojom se Odjel za komunalne poslove odobrava izvođenje radova na kolniku Bedema zadarskih pobuna u Zadru.

U toj odluci se objašnjava kako se planira rekonstrukcija (parterno uređenje) Bedema, a u sklopu projekta Zadar baštini - a zahtjev je podnio Odjela za EU fondove. Pa je po njihovom zahtjevu, Odjelu za komunalne poslove odobreno da se radovi mogu izvoditi u razdoblju od 16. rujna 2019. do 16. rujna 2020. godine, uz provedbu privremene regulacije prometa.

I tu birokratskoj konfuziji nije kraje. Iako Odjel za komunalne poslove ima Odjel za cestovni promet, izvođač radova Minigradnja iz Vodica angažirala je  projekt privremene regulacije angažirao Šibenčane, kojeg su pregledali gradski komunalci. I to ne bilo koje već Građevinski projekt iz Šibenika, iste one koji su projektirali Ulicu Nikole Šubića Zrinskog s pustim semaforima i kolnikom koji se prelama na raskrižju kod Poliklinike.

Njihova privremena regulacija za koju je policija dala suglanost svodi se na zabranu prometa Murajem koji je zatvoren pješacima na svim prilazima gradilištu, a promet se kao i do sada odvija Liburnskom obalom.