NOVO Policijska uprava zadarska dovršila je kriminalističku obradu masovnog sukoba maloljetnih i jedva punoljetnih osoba koja se odvila na Autobusnom kolodvoru u Zadru.

Utvrđeno je kako su svađu započele dvije 18-godišnjakinje koje su se obračunale s grupom od pet osoba, četiri djevojke u dobi od 14 do 18 godina te 16-godišnjakom. Nakon privođenja pregledao ih je liječnički tim koji je pronašao lakše tjelesne ozljede kod četiri osobe - 16-godišnjaka, 15-godišnjakinje i dvije 18-godišnjakinje.

Svi sudionici dobili su prekršajnu prijavu zbog naročito drskog ponašanja iz domene narušavanja javnog reda i mira. Njih troje, 16-godišnjak, 14-godišnjakinja i 18-godišnjakinja, prijavljeni su i zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Kako neslužbeno doznajemo, uzrok sukoba je ljutnja jedne djevojke koja je bivšeg dečka vidjela u društvu s drugom. On sam nije bio umiješan u tučnjavu.

RANIJE U tijeku je kriminalistička obrada masovne tučnjave koja je izbila u nedjelju oko 19:15 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru.

Prema informacijama iz PU zadarske, u fizičkom sukobu sudjelovalo je ukupno sedam maloljetnih ili jedva punoljetnih osoba s prebivalištem na zadarskom području - četiri 18-godišnjakinje, 14-godišnjakinja i 15-godišnjakinja, te jedan 16-godišnjak. Kad su ih policijski službenici došli razdvojiti, oni su ih izvrijeđali. Svi su privedeni u policijsku postaju na obradu, a preko noći na triježnjenju su zadržani 16-godišnjak i jedna 18-godišnjakinja. U tijeku je kriminalistička istraga kojom će se otkriti više okolnosti, kao i uzrok masovnog sukoba. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen.