U Etnološkom odjelu su od 18. rujna do 25. listopada održane radionice četverokuke za učenice Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar - smjer dizajner odjeće u trajanju od dvadeset sati te radionice za zainteresirano građanstvo u trajanju od trideset šest sati. Voditeljica radionica bila je Nada Šarlija. Radionice su održane odvojeno. Učenice su bile oduševljene radionicom te bi znale ostati i dulje vremena u mirnom ambijentu Etnološkog odjela. Prvo su svladavale tehnike veza karakteristične za izradu četverokuke, a zatim su crtale četverokuku na papiru kako bi dobile osjećaj za izradu četverokuke na čoji. Na kraju su i izvezle četverokuku. 

Radionica za građanstvo održana je kroz rujan i listopad, u trajanju od tri sata (kao i radionice za učenice), više puta tjedno - ukupno trideset šest sati. Na radionici je bilo pet do osam polaznica koje su radile različitim intenzitetom, tj. neke su radile i kod kuće, a neke samo na radionici. Tako, dok bi neka već počela vesti četverokuku druga je rješavala crtež ili učila struku. Jedna polaznica, koja inače ima i prodavaonicu suvenira, izradila je četverokuku na novčaniku, tj. sama joj je dala suvremenu primjenu.

Slijedeća radionica četverokuke održava se u razdoblju od 11. ožujka  - 13. svibnja 2020. u Etnološkom odjelu (Gradska straža). Svi zainteresirani mogu se javiti na [email protected] ili na mob 091 552 64 14.