Vijećnik Županijske skupštine Zoran Šikić (HDZ) pitao je na Aktualnom satu župana Božidara Longina razmatra li se strategija turističkog razvoja županije.

- Trendovi u turizmu idu prema masovnosti. Mislim da je pravo vrijeme da se zapitamo kuda ga usmjeriti kada od njega živimo. Razmišlja li se kako dati prednost kvaliteti a ne kvantiteti? Nedostaju nam visokokategorizirani hoteli, ali nedostaje i uloga domaćina. Iznajmljuju se apartmani bez da vidite nekoga, ključevi se uzimaju preko šifre ili na recepciji. Vrijednost apartmana je ako su u njemu nazočni domaćini, morali bismo kroz različite alate usmjeravati taj proces, upozorio je Šikić.

Longin je rekao da je županija uspostavlja alate kojima nagrađuje kvalitetne iznajmljivače.

- Jedan od njih je nagrada Welcome za najbolje iznajmljivače. To je dobra prilika za nagrađivanje onih koji su napravili iskorak u kvaliteti i originalnosti ponude. Novi javni poziv je u tijeku, pozivamo sve da se pridruže projektu, to je naš direktan poticaj ulaganju u kvalitetu. Nagrade od 5 do 15 tisuća kuna dodjeljuju se u tri glavne kategorije - sobe, apartmani i kuće za odmor, rekao je Longin.