Na natječaju Ministarstva državne imovine za zakup 24 poslovna prostora u Hrvatskoj, visoke ponude stigle su za prostor u Ulici Mihovila Klaića 7. Osim što je za njega stigao najveći broj ponuda - sedam, ponuđena je i druga najviša cijena na natječaju od 15.000 kuna plus PDV. Jedini atraktivniji prostor nudio se u Rijeci u Ulici Vatroslava Lisinskog, dok je zadarski Poluotok bio atraktivniji čak od zagrebačke Ilice. Budući zakupac tako će za ovaj prostor površine 54 kvadrata godišnje izdvajati preko 200 tisuća kuna.

Tko će on biti odlučit će se u drugom krugu, budući da je dvoje najboljih ponuđača dalo jednaku ponudu. Oni su pozvani da u roku od tri dana dostave novu ponudu, na temelju koje će Ministarstvo dodijeliti prostor. Ako ponuditelj čija je ponuda izabrana ne pristupi sklapanju ugovora o zakupu u roku određenom općim uvjetima javnog poziva, smatra se da je odustao od ponude te se sklapanje ugovora o zakupu nudi prvom sljedećem ponuditelju. Za samo sudjelovanje u licitaciji bilo je potrebno priložiti jamčevinu od 26 tisuća kuna.

Ovaj poslovni prostor do prije nekoliko godina iznajmljivao je Grad Zadar, ali je država upisala svoje vlasništvo, kao i nad još nekim prostorima koji su joj pripali po zakonima o pretvorbi prostora nekadašnjih organizacija iz vremena bivše države. Prije šest godina zagrebačka tvrtka za isti je prostor ponudila preko 20.000 kuna mjesečnog najma.