Kako izgleda cirkus kada se iz njega izbace životinje, što je standard u posljednjem desetljeću u manje-više svim europskim državama. Najbolji opis današnjoj generaciji bio bi - kao show Supertalent, u kojemu akrobati demonstriraju svoje vještine na popularnom trapezu, bacaju noževe, animiraju publiku, samo što ih publika umjesto prolaza nagrađuje pljeskom.

Bečki cirkus od danas će svakodnevno u 18 sati (vikendom i u 15) zabavljati Zadrane u grijanom cirkuskom šatoru. Veliki dio prikazanih vještina Zadrani su do sada imali priliku vidjeti na različitim ljetnim festivalima - "riganje" vatre, ples na zavjesi, trbušni ples, klaunove koji od balona rade različite figure... U dosta točaka izvođači su animirali publiku, koja im je služila kao "poligon" za bacanje noževa i sl.

Na proputovanju kroz Hrvatsku akrobati su tako šatru podigli u Zadru, koju će s Višnjika podignuti 10. studenog. Cijene ulaznica su od 80 do 120 kuna, ovisno o kategoriji i uzrastu, dok su za djecu mlađu od sedam godina besplatne uz printanje kupona sa stranica ŠC Višnjik.