Zadarski brodar G&V line Iadera nastavit će i u sljedećoj godini održavati brzobrodsku liniju Rijeka - Zadar, s jednom važnom promjenom - umjesto na Pag (Novalja) katamaran Antonija pristajat će na Silbu.

Linija će krenuti 1. lipnja i održavat će se do zadnjeg dana rujna. U lipnju i rujnu vozit će utorkom, petkom i nedjeljom, a u dva ljetna mjeseca još i subotom. Polazak će biti iz Rijeke u 8:15, da bi nakon Krka (9:15), Lopara na Rabu (9.50) i Silbe (11:15) u Zadar stizala u 12:25 sati. Povratak istom rutom je u 16:05 sati.

Novost je nažalost i cijena - umjesto dosadašnjih 190 kuna putnici će putovanje od Zadra do Rijeke sljedeće godine plaćati 240, a od Zadra do Silbe ili obrnuto 100 kuna. Direktor Dražen Montana najavio je po završetku sezone da će se morati potražiti neki vid financiranja u suradnji s lokalnom samoupravom, jer trošak broda premašuje prihode ostvarene od karata.

- Komuniciramo sa svim zainteresiranim stranama da bi pripremili liniju za dogodine kako bi bila još bolja i gdje bi svi sudionici od brodara, preko lokalnih samouprava i gradova te naravno putnika, bili zadovoljni, rekao je Montana nakon završetka ovosezonske linije.

Cijena za prijevoza djece, bicikla ili kućnog ljubimca iznosi pola cijene za odraslu osobu. Na jedno putovanje može krenuti najviše 20 bicikli te dva psa teža od 7 kilograma. Kućni ljubimci do 7 kg težine mogu boraviti u putničkom salonu uz vlasnika. "Popust za osobe s invaliditetom, studente, umirovljenike i sl. nije moguće ostvariti, jer ova linija nije državna već komercijalna sezonska linija", navodi se u cjeniku.