Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) uselio je lani u zgradu Poliklinike a da u njeno opremanje nisu uložili 25 milijune predviđenih prodajom njihove zgrade na Kolovarama. Ona se ponovno prodaje po smanjenoj početnoj cijeni od 17 milijuna kuna. Kada će se i po kojoj cijeni prodati, to nitko ne može predvidjeti. Činjenica je da je ZZJZ uselio u Polikliniku a da nije uložio u njezino opremanje. Time nije ispoštovan sporazum potpisan prije više od 10 godina između tadašnjeg ministra zdravstva Zadranina Nevena Ljubičića i župana Ive Grbića. Prema tom sporazumu novac od prodaje zgrade Zavoda u iznosu od 26 milijuna kuna, plus pet milijuna kuna od prodaje njihove nekretnine na Bilom brigu, trebale bi donijeti 30 milijuna kuna. To bi bilo skoro polovica iznosa u odnosu na planiranih 70 milijuna kuna koliko je sporazumom navedeno da će trebati za opremanje Poliklinike.

Dio tog novca, riječ je 10-ak milijuna kuna, svakako će se uložiti i u uređenje novih prostora ZJZ-a u zgradi Poliklinike. Ako se zna da je za opremanje nove zgrade Poliklinike vrijedne 150 milijuna kuna još potrebno čak 70 milijuna kuna, jasno je da bi novac od prodaje zgrada ZJZ-a itekako dobro došao, izjavio je 2013. godine ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zoran Škrgatić, pozivajući se na isti sporazum. On je od prije dvije godine predsjednik Upravnog vijeća zadarske bolnice, s kojom Zavoda kao druga ustanova ima poslovne odnose i svakako je u prilici da bude u sukobu interesa.
Zavod je uselio na okupan u suncu 4. kat Poliklinike s posebnim uvjetima, te su uredili prostor i adaptirali ga o svom trošku.
Što će biti s novcem, kada se jednog dana prodaju njihove nekretnine? Navodno bi 25 posto ostalo Zavodu za javno zdravstvo a ostalo otišlo Bolnici za opremu, odnosno CT uređaj koji nužno treba bolnici.

Ovaj jedini je stigao na račun Ministarstva zdravstva i to kada je ministar bio Dario Nakić. On je svoj kratki mandat na čelu najzaduženijeg ministarstva iskoristio na dobrobit zadarskog zdravstva. Kao što smo već podsjetili dr. Nakić je uključen u dovršetak i useljenje Poliklinike. Na samom početku njegovog mandata ravnatelja bolnica prekinuti su radovi od strane tadašnjeg ministra Darka Milinovića iz nikad otkrivenog razloga, a povod su bile montažne garaže. Tada je preko Ministarstva osigurano 150 milijuna kuna (kredita?) preko Vijeća Europe, a nakon preprojektiranja, potrošila su se 142 milijuna kuna.

Kao ministar, dr. Dario Nakić osigurao je 10 milijuna kuna za građevinski dovršetak zgrade i 25 milijuna kuna za opremu Poliklinike. -Znao sam i dok sam bio ravnatelj bolnice da to s prodajom zgrade na Kolovarama neće ići tako brzo, pa sam kao ministar iskoristio raspoložive mogućnosti da zaokružim investiciju Ministarstva zdravstva u Polikliniku, podsjetio je dr. Nakić na ulaganja koja su bila prije  još jedne sanacije građevine nakon poplave.

Iako je Bolnica županijska ustanova, koja je preuzela zgradu Poliklinike,  financijsku pomoć je opet dobila od Ministarstva zdravlja kojeg sad vodi Milan Kujundžić -  a on je peti ili čak šesti ministar koji je imao veze sa završetkom Poliklinike.