Na Aktualnom satu Skupštine Zadarske županije vijećnik MODES-a Drago Čulina upitao je župana tko je odgovoran za štetu nastalu u Malom arsenalu. Ovaj spomenik kulture obnovljen je prije dvije i pol godine, a odnedavno je zatvoren jer je vlaga izbila kroz zidove te oštećuje žbuku. Prema prvim informacijama, problem je bio u odvlaživaču, kojega nitko iz Narodnog muzeja, koji upravlja objektom, nije upalio.

- Ravnateljica Narodnog muzeja kaže da je dobila Mali arsenal na korištenje, ali nije dobila upute kako ga koristiti. Kako netko može dati na korištenje prostor a da ne da upute? Mali arsenal je vlasništvo Zadarske županije, platila je trošak obnove spomenika iz vremena Mlečana, u tome su sudjelovali nagrađivani arhitekti Letilović i Pedišić, više velikih umova na tom području, ali obnova očigledno nije napravljena kako treba, jer posjetitelji vide žute mrlje, vlagu, boju koja se mrvi po glavama. Tko je kriv što nakon 3 milijuna kuna potrošenih za obnovu sada opet treba obnavljati Mali arsenal?, pitao je Čulina.

Župan Božidar Longin rekao je kako je već zatražio očitovanje i da za sada ima dva mišljenja, prema kojima je vlaga nastala zbog kemijskih procesa u drvenom krovu ili da je ulazila kroz prozore, koji projektom nisu bili predviđeni za zatvaranje.

- Električar je potvrdio da odvlaživač automatski radi svakog dana od 20 so 8 sati, pa to nije uzrok vlaženja. Zatražili smo službeno očitovanje izvođača radova i nadzora, čim dobijemo izvješće objavit ćemo ga, rekao je Longin.