Zadnji je dan natječaja za prijem tri djelatnika u Narodni muzej Zadar, županijsku ustanovu koja je zbog načina zapošljavanja ranije dobivala visoke novčane kazne.

- Što se tiče radnih mjesta Kustos i Djelatnik za odnose s javnošću radi se o istom natječaju iz svibnja ove godine nakon Izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i plaćama djelatnika NMZ, potvrđeno nam je iz Narodnog muzeja. Podsjetimo, tada je u uvjetima tražena diploma Odjela za informatologiju i komunikologiju kakva se na Sveučilištu u Zadru ne izdaje već 10 godina, zbog čega je oporba isticila kako je natječaj sramotno namješten za određenu osobu. Taj uvjet sada glasi: "završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s tim izjednačen studij iz područja društvenih znanosti", a radno iskustvo nije potrebno.

Treće radno mjesto odnosi se na prijem "receptanta-manipulanta-biljetera" koji će, prema Pravilniku, biti zaposlen u službi Tajništva (?!). Uvjeti su srednja stručna sprema, osnovno poznavanje rada u MS Office programskom paketu te osnove rada u Windows okruženju, te poznavanje jednog svjetskog stranog jezika. Navedeno radno mjesto financira se iz proračuna osnivača, Zadarske županije, stoji u odgovoru kojeg smo na naš upit dobili iz tajništva muzeja.