Dugo su trajale konzultacije HDZ-ovih vijećnika oko točke za prodaju zgrade nekadašnje Poliklinike na Kolovarama po cijeni od 17 milijuna kuna. Kada je predsjednik Skupštine Željko Lončar najavio točku, predsjednik Kluba HDZ-a Željko Šoša zatražio je stanku od 15 minuta, na koju su se povukli svi vijećnici vladajuće koalicije i župan Božidar Longin. Zvonce je zazvonilo nakon predviđene stanke, ali od HDZ-ovaca ni traga ni glasa. Tek za još desetak minuta pojavio se Lončar, a za njim i ostali vijećnici.

- Zatražili smo stanku zbog konzulracija unutar kluba. Prošli put bilo je nekih nejasnoća oko prodaje, pribavila se nova procjena i stav HDZ-a je da se glasuje za ovu točku, rekao je Šoša.

Vrijednost zgrade nije kao prvi prvoj procjeni 26,5 milijuna kuna, po kojoj je prodaja dvaput neuspješno oglašavana, ali niti 15,1 milijuna kao u prethodnoj, već - 17 milijuna kuna. Zadarska županija prodajom nekretnine osigurat će opremanje prostora nove Poliklinike.

- Na ovoj točki nažalost vidimo za što Županija jedino služi, a to je rasprodaja onoga što imate. Kad ne bude ljudi i ničega za prodaju, ukinut ćemo i Županiju jer nećemo imati zašto postojati, komentirala je vijećnica Akcije mladih Marjana Botić.

Kompleks izgrađen četrdesetih godina prošlog stoljeća sastoji se od poslovne zgrade i zemljišta, sveukupne površine 1.090 m2. Nino Mrčela iz SDP-a rekao je kako ovaj klub neće podržati prijedlog jer je procijenjena vrijednost premala.

- Nova procjena je 2.200 eura po kvadratu, što je cijena po kojoj se neki stanovi prodaju na Bilom brigu, rekao je Mrčela.

Suzana Jakovac, koja se inače bavi prodajom nekretnina, slaže se sa svojim stranačkim kolegom.

- Trenutačno je u gradu najskuplja lokacija Poluotok, gdje se stanovi bez terena prodaju za 3.000 do 4.000 eura po metru četvornom. Ovo je prvi red do mora, ima stambeni prostor i teren, a i spomenik je kulture. Ta procjena je neprimjerena i nema ju smisla prodavati za tako malo novca.

S tom procjenom nisu se složili vijećnici vladajuće koalicije, koji su s 24 glasa za prihvatili prijedlog Zavoda za javno zdravstvo.