U sklopu Aktualnog sata današnje sjednice Županijske skupštine Rudolf Dvorski (MODES) pitao je župana Božidara Longina zašto se želi sve rasprodati, pri čemu je naveo problem Doma županije.

- Zašto se toliko žurno želi otići? Postoji prijedlog podjele imovine RH i Zadarske županije o podjeli imovine, prema kojemu je Županija prepustila zgradu na bedemima za Muzej stakla, a država se obvezala dati Dom županije što nismo nikada dobili. To je sporazum od prije 15-ak godina. Tko je taj sporazum stavio izvan snage? Zašto je županija odustala i nije nakon što je dala zgradu ovu stavila pod svoje?, pitao je Dvorski.

U nove zgrade će se prema njemu uložiti preko 30 milijuna kuna.

- To će nas izuti iz cipela, a ova zgrada vrijedna i do 10 milijuna eura ide u nečije ruke.

Longin je ponovio kako je Županija u ovom mandatu prvi put stekla vlasništvo, u pet zgrada.

- Nadam se da ćemo do kraja mandata useljavati naše zaposlenike u naše zgrade i da nećemo plaćati najamninu. I ova zgrada je zatražena, ali nije dobivena. Nije nitko skinuo zahtjev, možda ju dobijemo, ali trudimo se steći imovinu, a ne rasprodati. Zna se kako izgleda kada ovdje pada kiša pa zaposlenici stavljaju lavore po kompjutorima. Ništa se ne smije dirnuti jer je pod zaštitom. Nadam se da će županija biti operativna i što bolje uslužiti građane, da imaju parking i da na jednom mjestu mogu obaviti sve, istaknuo je zadarski župan.