Napokon smo otkrili - elektro-kabel je ostavio nepoznati počinitelj. Do trafostanice Bulevar 2 sproveli su ga nevidljivi radnici, a vlasnik kabela je Duh. Tako bi se mogla prevesti apsurdna situacija o kabelu koji već mjesecima čeka da ga HEP spremi u trafo-stanicu.

Od njih smo u kolovozu dobili službeno očitovanje:

- Kabeli koji se vide na fotografiji položeni su u sklopu rekonstrukcije ulica na Stanovima i probijanju nove ulice koja povezuje Put Murvice - Molatsku - Riječku i Put Stanova, ali nisu položeni od strane ​​​​​Elektre Zadar, službeni je odgovor kojeg smo dobili iz zadarske Elektre koja još uvijek čeka nalog Grada Zadra da ga priključi u trafo-stanicu. Na spomen konvektora, odmah smo dobili reakciju: Ne, to nismo mi radili. Kabel je ostao nakon radova Grada Zadra.

Kad ono, Grad Zadar s tim nema nikakve veze. Ne, to nije naš kabel, nije ostao nakon radova na probijanju nastavka Riječke ulice - tamo je spojena javna rasvjeta, uvjeravali su iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje. Pa opet pitamo - tko je zaboravio električni kabel ili će ovo ostati spomenik nemara i neodgovornosti?