Vijećnica HDZ-a u Skupštini Zadarske županije Nina Kolanović podnijela je zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje, a već na sljedećoj sjednici sazvanoj za četvrtak 31. listopada zamijenit će ju Vladimir Šarunić.

Kolanović je predsjedniku Županijske skupštine Zadarske županije 17. listopada dostavila pisani zahtjev za stavljanjem svog mandata u mirovanje iz osobnih razloga i od toga dana joj počinje mirovanje, koje ne može trajati kraće od šest mjeseci. Dan kasnije zaprimljen je dopis HDZ-a, kojim se sukladno koalicijskom sporazumu umjesto Nine Kolanović za zamjenika određuje Vladimir Šarunić.

Neslužbeno se može doznati da je HDZ svojim kandidatima, s obzirom na tanku većinu, naložio da se odrede mogu li sudjelovati na sjednicama, kako zbog izostanaka svojih članova ne bi ostali bez kvoruma kao početkom ovog mjeseca. Kolanović je očigledno bila jedina koja nije mogla uskladiti svoje privatne poslove sa zahtjevima županijskog vijećnica. Inače, ona je u Skupštinu ušla kao zamjenica Ante Župana, koji je 2017. godine stavio svoj mandat u mirovanje također iz osobnih razloga.

Na 14. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije Šarunić će položiti prisegu i početi odlučivati i sudjelovati u radu predstavničkog tijela, navela je u odgovoru pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Milena Ikić.