Grad Zadar odabrao je ponudu Delmat Galiota za izvođenje arheološkog istraživanja Trga tri bunara u trajanju od 90 dana.

Ponuda splitske tvrtke, koja je s Geoarheom radila i istraživanja na zadarskoj pijaci, iznosila je 178.584 kuna bez PDV-a, što je manje od procijenjene vrijednosti nabave od 200 tisuća kuna. Na natječaj se javio i zadarski Bino Commerce koji je za ovaj posao zatražio 237.804 kuna bez PDV-a.

Tehnički opis potrebnih arheoloških istraživanja izradili su stručnjaci iz D&Z-a koji su predvidjeli tri sonde na dubini od pola metra. Prva će se izvesti uz bunarsku krunu najbližu Malom Arsenalu, druga uz srednju bunarsku krunu, a treća će biti uz kuću Biankini. U D&Z-u su zaključili kako je moguće naići na nalaze i doći do spoznaja koje će utjecati na izmjene i odstupanja od projekta.

Projekt uređenja jedinog zapuštenog gradskog trga, koji služi kao parkiralište, još je 2015. godine povjeren tvrtki AB Forum. Nije poznato kada će konačno i započeti dugonajavljeni radovi na samoj preobrazbi Trga tri bunara. Nadležnima u Gradu Zadru se u ovom slučaju ne žuri jer se ne može izgubiti još jedna javna površina za parkiranje nakon zatvaranja Muraja.