Trenutno su u gradskoj upravi otvoreni javni natječaji za pet radnih mjesta, od čega se četiri odnose na Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša koji doživljava smjenu generacija.

Kako doznajemo do resornog pročelnika Robertina Dujele, tri su djelatnika ovog ljeta napustila odjel, a i četvrti je na vratima mirovine. Diplomirani inženjer građevine Tomislav Pilko pronašao je boljeg poslodavca, komunalni redar Edi Šimićev otišao je u mirovinu, u koju će ubrzo i voditelj Odsjeka za nadzor komunalnih usluga Vladimir Paleka. Komunalni odjel oslabljen je i privremenim izostankom voditelja Odsjeka za komunalno redarstvo Ede Fantele koji je uzeo neplaćeni dopust kako bi svoje sinove, uspješne zadarske jedriličare Šimu i Mihovila, pripremio za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Ovaj Upravni odjel prima ukupno četiri djelatnika od čega dva vježbenika, jednog višeg stručnog suradnika za nadzor komunalnih usluga i drugog građevinske struke, jednog inženjera građevine na određeno vrijeme od 6 mjeseci, te jednog komunalnog redara za stalno.

Peto radno mjesto odnosi se na Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka koji je oglasio stručno osposobljavanje za rad. Kroz popularnu mjeru HZZ-a na godinu dana prima se savjetnik za turizam i zaštitu potrošača koji mora imati završen ekonomski fakultet ili pak magisterij iz informacijskih znanosti.