Iška kraljica - spektakularni otočki skijaški spust na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine 21. prosinca i po treći puta. Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku okruženom morskim plavetnilom, neponovljivo je iskustvo i razlog dolaska u zimsku skijašku destinaciju Veli Iž.

Iška kraljica je nastala 2017. godine, idejom i entuzijazmom direktora skijaške utrke Siniše Kulišića, ostvarivši već u prvoj godini ogroman pozitivni utjecaj na otočki život u zimskom periodu. Organizatori sa zadovoljstvom mogu reći kako je Iška kraljica uvrstila Veli Iž na mapu zimskih advent i odmorišnih destinacija.

Iška kraljica je udarila kontru vijestima o osamljenom i odsječenom zimskom životu na hrvatskim otocima, koji nakon ljeta padaju u zaborav. Oko 3.000 posjetitelja te ukupno 244 natjecateljica i natjecatelja iz Zadra, s obližnjih otoka, ali i iz inozemstva posjetilo je protekle dvije Iške kraljice, kako bi uživali u vrhunskom iskustvu zimskog otoka, zabave i rekreacije na 70 metara dugoj snježnoj stazi.

Mnoštvo je odličnih razloga da posjetite ovogodišnju Išku kraljicu, od kojih ističemo majstorski utabanu snježnu stazu koja se otvara od 19 sati, uživanje u ponudi adventskih kućica, uzavrelu navijačku atmosferu pod vodstvom Marija Petrekovića i vrhunsku zabavu uz glazbu Showtime benda. Dizajnersku priču o Iškoj kraljici ispričao je studio Sudar iz Zagreba, kreacijom vizualnog identiteta koji na najbolji mogući način prezentira duh ove jedinstvene manifestacije.

Dolazak do Velog Iža moguć je redovnim brodskim linijama iz Zadra te dodatnim linijama za posjetitelje Iške kraljice, čiji raspored će biti objavljen tijekom prosinca. Na Velom Ižu dočekujemo i sudionike pristigle privatnim brodicama. Uz uživanje na utrci i zabavi, moguće je osigurati višednevni boravak na Velom Ižu rezervacijom smještaja u hotelu Korinjak ili u nekom od brojnih privatnih apartmana. 

Iška kraljica održava se uz potporu Grada Zadra, TZ Grada Zadra i Zadarske županije te TZ Zadarske županije.