Nakon sjednice odbora gradska uprava objavila je prijedloge ovogodišnjih laureata javnih priznanja Grada Zadra kojih moraju usvojiti gradski vijećnici na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. 

Za dodjelu nagrade za životno djelo osobi koja živi i djeluje u Zadru predložen je prof.dr.sc. Damir Magaš, posljednji dekan Filozofskog fakulteta u Zadru i prvi rektor Sveučilišta u Zadru, a danas redoviti profesor u trajnom zvanju na Odjelu za geografiju. Za drugog dobitnika nagrade za životno djelo predložen je prim.doc.dr.sc. Nado Vodopija kao osoba koja djeluje izvan Zadra, a njegovo je djelo značajno za grad. Umirovljeni kirurg i urolog rođen je u Žmanu na Dugom otoku, a ugled je stekao kao predstojnik urološkog odjela slovenske bolnice kojeg je vodio 16 godina. U javnosti ga je hvalila i glazbena diva Tereza Kesovija koja se u njegovim stručnim rukama osjećala sigurno prilikom operacije. 

Za godišnje nagrade predloženi su Sanja Petrovski, poznata zadarska plesačica i voditeljica Zadarskog plesnog ansambla, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Klub liječenih alkoholičara Zadar te Katarina Livljanić, zadarska pjevačica i muzikologinja s pariškom adresom. Među laureatima se našla i zagrebačka podružnica multinacionalne korporacije za energetska pića Red Bull, koju sa Zadrom povezuje utrka Wings for Life. 

Grb Grada Zadra posthumno će biti dodijeljen Marinku Vidaiću, dugogodišnjem predsjedniku Udruge slijepih i slabovidnih Zadarske županije koji nas je napustio 2012. godine, Humanitarnoj udruzi „Antonio Jurjević", koja u sjećanje na zadarskog nogometaša organizira veliki humanitarni turnir, prof.dr.sc. Vandi Babić s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru te Atletskom športskom klubu Zadar.